Krõbedad piparkoogid
4 dl suhkrut
200g võid või margariini
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
veidi musta pipart
¼ tl vürtsi
½ tl nelki
½ tl ingveri
½ tl muskaati
¼ tl kardemoni
2 dl vett
600g jahu
3 spl suhkrut pruunistatakse värvuse andmiseks. Selleks võetakse kauss, pannakse suhkur sisse ja kuumutatakse pliidil. Kui suhkur on pruuniks värvunud, valatakse ettevaatlikult peale umbes 1 dl keeva vett, keedetakse läbi. Ülejäänud suhkrust keedetakse veega siirup. Suhkrusiirup ja pruunistatud suhkur segatakse, lisatakse maitseained ja kergitusaine. Segatakse korralikult läbi, lisatakse pehmendatud või ja segatakse hoolikalt ühtlaseks massiks. Kõige lõpuks lisatakse jahu. Taignal lastakse seista 2-3 tundi, siis rullitakse 2-3 mm paksuselt lauale, vormitakse piparkoogid ja laotatakse plaadile. Et piparkookide pealispind läikiv oleks, võib nad plaadil muna või piimaga määrida.
Äärmiselt krõbedad ja head piparkoogid. Soovitan teha!
HOIATUS: Korraga ei soovita kõik jahu taignale lisada. Jätta väike kogus alles ja segada. Siis vaadata, kuidas tainas paistab.
Eelmine kord sattus nii, et läks liiiiga palju jahu ja tainas jäi kuiv. Võimatu rullida. Vastikult tükiline!
No comments:
Post a Comment