· 1,5 dl mett
· 2 dl fariinsuhkrut
· 2 tl kaneeli
· 2 tl kardemoni
· 2 tl nelki
· 0,5 tl soola
· 250 g võid
· 2 muna
· 7 dl nisujahu
· 3 tl söögisoodat
· 1 dl jahvatatud mandleid
· soovi korral noaotsatäis jahvatatud musta pipart
Kuumuta potis mesi, suhkur ja maitseained ning lisa või. Kui või on sulanud, lase veidi jahtuda. Siis klopi hulka munad. Lõpuks sega
juurde jahu ja sooda segu ning mandlid. Mida rohkem sa tainast segad, seda muredamad tulevad piparkoogid. Hoia tainast vähemalt järgmise päevani külmas. Vormi piparkoogid ja küpseta neid 180kraadises ahjus 10 minutit.
NB! Kardemoni ja nelgi asemel võib kasutada valmis piparkoogimaitseainet.



No comments:
Post a Comment