Sunday, 15 November 2009

Õhtune kook. Pehme piparkook.

Pehme piparkook

Mingi Rootsi retsept, aga sobib iga ilmaga küpsetada, mitte ainult jôuluaeg

3 muna

2 dl suhkrut

50 g vôid vôi margariini

1 dl piima (vôib ka vahetada hapupiima vastu, kuigi tainas siis vähe tükki läheb)

3 dl jahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

2 tl riivitud kardemoni

2 tl kaneeli

1 tl jahvatatud ingverit

1,5 tl jahvatatud vürtsinelki

(viimased 4 vôib asendada 4 vôi 5 tl piparkoogivürtsiga)

Ø vahusta muna ja suhkur. Sulata vôi kastrulis ja lisa piim ning lase keema tôusta. Sega kiiresti vôipiim munale.

Ø Lisa küpsetuspulbriga ja piparkoogimaitseaine(te)ga segatud jahu. Sega tainas (aga liiguta nii vähe kui vôimalik, kuna küpsetuspulber on sees) ja vala taigen vôiga määritud ning riivsaiaga ülepuistatud koogivormi.

Ø Ahi 175 kraadi ahju alumises osas 35-40 minutit.


Lisasin 5 tl piparkoogimaitseainet. Ja jäi väga vürtsine, mis on hea!!!

Vahele lisasin moosi, mis tegi asja mahedamaks natukene.

Lihtne ja maitsev! Soovitan teha!!!

No comments:

Post a Comment