Pehme piparkook
Mingi Rootsi retsept, aga sobib iga ilmaga küpsetada, mitte ainult jôuluaeg
3 muna
2 dl suhkrut
50 g vôid vôi margariini
1 dl piima (vôib ka vahetada hapupiima vastu, kuigi tainas siis vähe tükki läheb)
3 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl riivitud kardemoni
2 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
1,5 tl jahvatatud vürtsinelki
(viimased 4 vôib asendada 4 vôi 5 tl piparkoogivürtsiga)
Ø vahusta muna ja suhkur. Sulata vôi kastrulis ja lisa piim ning lase keema tôusta. Sega kiiresti vôipiim munale.
Ø Lisa küpsetuspulbriga ja piparkoogimaitseaine(te)ga segatud jahu. Sega tainas (aga liiguta nii vähe kui vôimalik, kuna küpsetuspulber on sees) ja vala taigen vôiga määritud ning riivsaiaga ülepuistatud koogivormi.
Ø Ahi 175 kraadi ahju alumises osas 35-40 minutit.
Lisasin 5 tl piparkoogimaitseainet. Ja jäi väga vürtsine, mis on hea!!!
Vahele lisasin moosi, mis tegi asja mahedamaks natukene.
Lihtne ja maitsev! Soovitan teha!!!
No comments:
Post a Comment